Cofinanțare pentru proiectele europene prin IFN

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta printr-un comunicat de presa ca beneficiarii PNDR pot incheia acorduri de finantare sau de garantare cu Institutiile Financiare Nebancare (IFN), fara a exista obligatia ca respectivele IFN sa fie inscrise in vreo asociatie de profil. Precizam cu aceasta ocazie ca Biso Romania a dezvoltat parteneriate cu o serie de IFN-uri prezente pe piata romaneasca, in vederea inlesnirii accesului la finantare fermierilor interesati sa achizitioneze masini si echipamente agricole, in cadrul proiectelor derulate. De asemenea, oferim consultanta specializata fermierilor in acest sens.

Beneficiarii PNDR pot colabora cu IFN inclusiv pentru a asigura garantarea avansului necesar pentru demararea proiectelor finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala  2014 – 2020, cu conditia ca respectivul IFN sa fie inregistrat in Registrul Special al Bancii Nationale a Romaniei. Acest demers a fost initiat plecand de la nevoia constanta de finantare a fermierilor si antreprenorilor din mediul rural si avand in vedere dificultatea acestora de a-si asigura finantarea necesara implementarii proiectului.


Precizam ca beneficiarii PNDR pot colabora cu orice institutie financiara bancara sau nebancara pentru obtinerea garantiilor pentru avans, indiferent daca are sau nu protocol de colaborare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). In ceea ce priveste IFN exista insa o singura conditie si anume ca respectivele institutii financiare sa fie inscrise in Registrul Special al BNR.” a declarat David Eugen POPESCU, Directorul General al AFIR.


Beneficiarul care solicita acest tip de sprijin financiar trebuie sa aiba un proiect selectat pentru finantare in cadrul uneia din submasurile Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. AFIR atrage atentia beneficiarilor PNDR ca inainte de a demara colaborarea cu o institutie financiaranebancarapentru obtinerea garantiei necesare acordarii avansului, trebuie saverifice la Banca Nationalaa Romaniei dacarespectivul IFN este inscris in Registrul Special al BNR. In ceea ce priveste obtinerea unui credit pentru asigurarea cofinantarii private, aceste imprumuturi pot fi solicitate de la orice institutie financiara, in conditiile legii.

FacebookYouTube