News

Biso Romania a gazduit la Centrul de Competenta Agricola Drajna, in data de 31 martie 2016, cea de-a treia editie a Conferintei Nationale Donau Soja, eveniment ce a beneficiat de prezenta a peste 250 de reprezentanti din randul fermierilor, companiilor ce furnizeaza produse si servicii pentru agricultura, mass media, institutii de finantare etc. 

Read more ...

Am selectat din Ghidul solicitantului – Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, Submasura 4.1a, Investitii in exploatatii agricole, informatiile cu privire la valoarea maxima a fondurilor nerambursabilece pot fi accesate pentru innoirea parcului de utilaje agricole.

Read more ...

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta aprobarea procedurii de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata de fermieri in agricultura.

Read more ...

Cofinantare pentru proiectele europene prin IFNAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta printr-un comunicat de presa ca beneficiarii PNDR pot incheia acorduri de finantare sau de garantare cu Institutiile Financiare Nebancare (IFN), fara a exista obligatia ca respectivele IFN sa fie inscrise in vreo asociatie de profil. Precizam cu aceasta ocazie ca Biso Romania a dezvoltat parteneriate cu o serie de IFN-uri prezente pe piata romaneasca, in vederea inlesnirii accesului la finantare fermierilor interesati sa achizitioneze masini si echipamente agricole, in cadrul proiectelor derulate. De asemenea, oferim consultanta specializata fermierilor in acest sens.

Read more ...

In  cele de mai jos veti descoperi cateva recomandari utile pentru situatiile in care ferma dvs. se afla intr-o zona cu ploi insuficiente. In plus fata de acestea, echipa Biso Romania va sta oricand la dispozitie atat cu solutii concrete, de utilaje si echipamente agricole, cat si cu exemple de succes din experienta de lucru cu fermieri care s-au confruntat cu provocari similare.

Read more ...

Codul de bune practici, publicat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului (ICPA) București, a realizat o radiografie a diverselor tipuri de sol din Romania si cum se comporta acestea in perioadele ploioase, prezentata in cele de mai jos. Este util sa va anuntam cu aceasta ocazie  ca Biso Romania are in portofoliul de masini si echipamente agricole sau o gama larga de solutii de irigat dar si de prevenire a situatiilor in care ploile abundente ameninta recolta. De asemenea echipa noastra de consultanti va poate sprijini cu recomandari practice, din experienta noastra de 10 ani de prezenta pe piata romaneasca.

Read more ...

Anul 1984 a marcat un punct de cotitura in istoria companiei Joskin, care a produs atunci prima vidanja, un model cu o capacitate de 3.500 de litri. 

Read more ...

Compania de masini si utilaje agricole Biso Romania se alatura si in acest an, in calitate de Partener Gold, Conferintei Nationale a Agricultorilor, organizata de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), in data de 26 mai. Este al treilea an in care Biso Romania sustine acest eveniment de amploare pentru fermierii romani, care va avea la aceasta editie tema “Agricultura Romaniei: viitor sau istorie”. 

Read more ...

In sedinta de Guvern din data de 29 aprilie 2015 a fost adoptata o Hotarare prin care se acorda un sprijin pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice manifestate in perioada ianuarie-august 2014 care se acorda in agricultura, in sectorul vegetal.

Read more ...

In urma unui sondaj realizat recent la nivelul Statelor Unite ale Americii, Ag Leader a fost desemnat cel mai puternic brand din agricultura de precizie. 

Read more ...

Ca un prim pas pentru imbunatatirea sistemului de irigare din ferma ta, iti propunem aceasta Evaluare a Performantei  Irigatiilor, care dureaza 5 minute. Te va ajuta sa evaluezi care sunt aspectele  pe care le poti imbunatati in aceasta directie.

Read more ...

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului (ICPA) Bucuresti a lansat un „Cod de bune practici in ferma”, din care am extras cateva informatii utile pentru o desfasurare optima a lucrarilor agricole. 

Read more ...

Protejarea fermei in fata inundatiilor poate implica o serie de actiuni, de  la  inspectarea si asigurarea proprietatii tale, pana la folosirea adecvata a utilajelor.

Read more ...

Incepand cu data de 25 martie 2015, toti cei interesati vor putea depune cereri de finantare nerambursabila pentru proiectele de „Investitii in exploatatii agricole” (submasura 4.1) si pentru proiectele de „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” (submasura 6.1) din cadrul Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. 

Read more ...

A fost publicata varianta finala a Ghidului solicitantului pentru Submasura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Read more ...

Astăzi suntem martorii unei noi revolutii in agricultura, generata de adoptarea noilor tehnologii – sateliti, sisteme de pozitionare de inaltă precizie, senzori inteligenti si o serie de aplicatii IT, combinate cu tehnologii de ultima generatie.  

Read more ...

Reportal Agro TV - Soia, de la regres la oportunitate

Read more ...

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Read more ...

Portofoliul de utilaje al Biso Romania este bogat in echipamente care se pliaza pentru cultivarea de soia, potrivite atat pentru toate tipurile de buget, cat si pentru diferitele tipuri de ferme agricole, de la cele mici, pana la cele cu intinderi mari de teren. Acest lucru a fost evidentiat in cadrul Conferintei Donau Soja, organizata de Asociatia Donau Soja,in data de 12 martie, la Centrul de Competenta Agricola din Drajna al Biso Romania.

Read more ...

Folosirea unei maşini de erbicidat ce dispune de tehnologie de ultimă oră îi conferă fermierului avantajul major al controlului atent al costurilor inputurilor şi, bineînțeles, posibilitatea de a oferi la timpul potrivit pământului protecţia necesară pentru culturi sănătoase. Despre toate acestea am vorbit cu  Costin Moţoiu, product manager în cadrul Biso România.

Read more ...

Biso Romania este partener al Conferintei Donau Soja, organizata de Asociatia Donau Soja, impreuna cu membrii organizatiei si alti parteneri ai sai, precum ADAMARomania, AGRICESEM groupe AXEREAL, AGRIFUTUR, ALL LABS SYSTEM, BASF Crop Protection Romania,BUNGE Romania, DONAU SAAT, EURALIS Seminte Romania, ITC Seeds, SGS Romania si TIMAC AGRO. Evenimentul va avea loc in data de 12 martie, incepand cu ora 9.00, la sediul central al Biso Romania (Drajna Noua, Dragalina, judetul Calarasi, Romania).

Read more ...

La aniversarea a 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, Biso Romania a derulat primul studiu intern privind brandul sau de angajator, asa cum este acesta perceput  de echipa Biso. Rezultatele ne-au bucurat si ne-au confirmat ca suntem, impreuna, pe calea cea buna!  

Read more ...

In acest articol puteti urmari videoclipul de prezentare Faresin Indutries.

Read more ...

Dragi parteneri Biso, puteti urmari aici versiunea in limba engleza a revistei New Holland PARTNERS. 

Read more ...

Ag Leader Technology a anuntat recent incheierea unei colaborari cu AGCO pentru oferirea tehnologiilor sale de precizie combinelor AGCO.  Pentru combinele disponibile incepand cu anul 2015, modelele Gleaner S8, Massey Ferguson 9505 si Challenger 500E, exista  optiunea instalarii, inca din fabricatie, a unui sistem de monitorizare Ag Leader.  De asemenea se pot comanda separat monitoarele Ag Leader® Integra si Versa.

Read more ...